Paradiset matmarknad

Helt i stil med tidens trend av ekologisk mat har det i Stockholm city öppnat en ny typ av matbutik, Paradiset Matmarknad. Där är alla varor ekologiska och dit kan du gå om du vill hitta kvalitetsvaror. Att vilja äta mer ekologiskt är någonting som många är intresserade av nu för tiden. Det ses som hälsosamt och även bra för miljön. Paradiset har blivit så populär att de nyligen kunde öppna en till butik i Stockholm och vem vet om de kommer att kunna öppna butiker på flera ställen i landet snart.

Internationell trend

Trenden med matmarknader med endast ekologiska produkter kommer från USA och England. Där har så kallade whole foods stores varit populära sen många år tillbaka. Det är en slags motpol mot de enorma snabbköp som har slagit upp sina portar runt om i världen i utkanten av alla städer. Där finns en stor andel färdig fabrikslagad mat förpackad i olika typer av plast och papper. De innehåller ofta många olika tillsatser och så kallade e-nummer och väldigt sällan färska råvaror, svenskt kött eller ekologiska produkter. Så dessa whole food stores började att växa fram som en slags revolt till detta plastförpackade överflöd. Det man ville skapa var mindre lokala matbutiker med ett mindre utbud men där varorna i butiken skulle vara ekologiska och uppmuntra till att laga fräsch och god mat från grunden.

Frukt och godis

I Storbritannien finns idag en hel kedja av den här typen av butiker som heter just Whole Foods. Översatt betyder whole foods i runda slängar riktig mat eller råvaror. Alltså en butik där man kan köpa riktiga råvaror och laga till sin egen mat från grunden. Ofta är produkterna i den här typen av butiker producerade av lokal eller mindre tillverkare. Så också på Paradiset där du så klart hittar ett stort utbud av frukt och grönsaker men även många olika sorters av kvalitetschoklad och ekologiskt godis. Perfekta stället att handla inför en middag hos vänner till exempel. Det är ju roligare att få en kaka fin choklad än en blomsterkvast som kommer att vissna nästa dag.

Ekologisk buffé till lunch

Hos paradiset kan du inte bara köpa råvaror att själv laga till din mat av. Där finns även en stor disk för mat som är lagad i butiken som du antingen kan äta på plats eller ta med i en matlåda. Till lunchen dukas det upp en stor ekologisk buffé med många vegetariska rätter. Passar perfekt för att ta med kollegerna ner på en lunch och sen handla med lite andra ekologiska godsaker som fikabröd och godis. Eller ni kanske väljer att få med er en fruktskål till kontoret. Det kommer definitivt att uppskattas av de som har avrita kvar och jobbat och nu behöver lite påfyllning av energi.

Frukt och godis

Nätbutik med hemleverans

För den som inte vill bege sig till någon av Paradisets lokaler kan det gå lika bra att handla via deras nätbutik. Till de flesta adresser i Stockholm kan du även beställa att få dina varor via hemleverans. I övriga delar av landet sker transport med PostNord och det gör så klart att det finns en begränsning i vad man kan köpa.