Svenska kända kockar

Sverige har en hel del kockar, det finns vissa som ligger oss lite varmt om hjärtat, och vissa som syns överallt, mestadels på tv i olika program. De program som sänds med kända kockar i är ju såklart mat program av olika slag.

Våra kända kockar

Johan Jureskog är en känd kock som älskar hamburgare, han tillsammans med Frida Nordstrand åkte omkring i USA och besökte olika delstater och tog reda på delstatens bästa hamburgare restaurang, målet för Jureskog var att bli inspirerad av invånarna för att sedan ställa upp i en tävling mot en utvald restaurang ägare. Att kombinera ihop en kött hamburgare utifrån vad han smakat och fått höra av invånarna. Programmet sändes på Tv3 ”Världens bästa burgare”.  Jureskog har samarbetat med Mc Donalds och satt ihop tre hamburgare ifrån resan i USA, dessa har fått namnen: Jureskog New York, Jureskog Texas och Jureskog Signature. Dessa hamburgare blev en succé på Mc Donalds och har i omgångar kommit tillbaka i sortimentet.Vi har alla våran speciella Per Morberg som faktiskt slog igenom på 1990 talet som psykopaten Viggo Strieber i den populära tv serien  Rederiet.
Han har medverkat i flera filmer efter det. Han har medverkat i Jakt & fiske och gjort flera reportage, han sitter dom jury i Sveriges mästerkock och han har även ett eget matprogram Vad blir det för mat. I det sistnämna programmet så lagar han mat för tv tittarna hemma i hans egna kök, han har sin fru Inese Morberg med sig ibland som hjälpreda och vi har också fått skymta hans tre barn någon gång. Alida hans ena dotter är bland annat tillsammans med skådespelaren Bill Skarsgård.
Svenska folket kan anse att Per är en sliskig man framför kameran, man har läst flera gånger om att han står och svettas i köket, drar handen genom håret och sedan kör ner fingret i såsen för att smaka av, de flesta är nog glada att de inte ska äta av hans mat.

Våra kända kockar

Tina vår Tina Nordström, men en bred skånska är hon en härlig kvinna som också är en känd tv kock framförallt. Tina har suttit som jury i Sveriges yngsta mästerkock där barn i åldern åtta till tolv år tävlar om att vinna genom att laga mat och ta sig vidare till nästa veckas utmaningar.
Hon har även lett Tinas cookalong som är en svensk variant av Gordon Ramseys program med samma namn. Tina har fler program där hon medverkar bland annat: Tina i fjällen där hon bjuder i kändisar av olika slag till fjällen och därmed lagar mat ihop och upplever en rad olika aktiviteter. Tina medverkade 2008 i Lets dance och vann över Tony Rickardsson. Hennes danspartner var Tobias Karlsson. Leif Mannerström är också en känd kock och även han ifrån Sveriges mästerkock och Sveriges yngsta mästerkock. Mannerström har drivit en del restauranger även utomlands, han har gett ut cirka 25 kokböcker.  Han har på senare tid börjat engagera sig i mat på ålderdomshem så han ser det som bedrövligt vilket mat de får, ett hån kallar han det för.