Vegetarisk mat i Göteborg

Trenden för vegetarisk och vegansk mat fortsätter att öka varje år och därmed har efterfrågan för det vegetariska utbudet ökat markant på senare tid. Det har aldrig varit så enkelt att hitta en utmärkt och lyxig restaurang som inriktar sig på vegetarisk mat i Sverige. Det spelar egentligen ingen roll vart man befinner sig. I varje butik, restaurang eller kafé kan man numera hitta minst ett vegetariskt alternativ som låter lockande. Framförallt i Göteborg har utbudet för gemytliga och trevliga vegetariska restauranger ökat med åren och det är mer trendigt än någonsin att kombinera vegetarisk mat med ekologiska och närodlade råvaror för att också göra miljön en tjänst. Man räknar med att utbudet för just vegetarisk mat ska fortsätta att öka kraftigt varje år då folk helt enkelt har blivit mer medvetna om vad de stoppar i sig och dessutom vill göra sitt för miljön och utsläppen i luften. Just nu kan man till exempel hitta dessa trendiga platser att boka bord på om man vill testa lite nya smakkombinationer eller är nyfiken på hur smakrik vegetarisk mat kan vara om man inte är en inbiten vegetarian själv.

Syster Marmelad

Den mycket uppskattade lilla restaurangpärlan Syster Marmelad går att besöka på Majorna och detta ställe har satsat helhjärtat på en fulländad vegetarisk meny med inbjudande alternativ även för veganer och matälskare. De kombinerar fritt olika smaksättningar och är även väldigt uppskattade för sina bakverk och drycker.  Om man är vegan och vill avnjuta en härlig brunch serverar Syster Marmelad en mycket omtalad brunch på söndagar. På sommaren är detta ställe framförallt populärt då de öppnar upp sin mysiga uteservering där man kan njuta av ett glas ekologiskt vin eller upptäcka nya lokala ölsorter i deras roterande sortiment av kalla drycker. Ett mycket trevligt ställe som alla vegetarianer och veganer bör besöka om man befinner sig i området. Framförallt om man gillar god mat och uppskattar en mysig dekor och inredning.

The Green Room

Om man letar efter ett ställe som verkligen fyller hungern ska man kika på The Green Room som serverar en helt vegetarisk buffé. Denna resturang går att besöka på Liseberg och är ett samarbete tillsammans med vego-ambassadören Mattias Kristiansson.  I deras utbud hittar man till exempel fyllda filodegsplattor, grönsakswok, olika sallader och goda tillbehör. Spenderar man dagen på Liseberg är det också ett utmärkt besöksmål för hela familjen då alla kan hitta någonting som man gillar. Dessutom skiljer sig denna lilla mysiga restaurang från Lisebergs andra utbud av mat på området. The Green Room är helt enkelt ett mer klimatsmart val som passar alla hungriga besökare.

The Green Room

Hagabions Kafé och Bar Kino

Till Göteborgs fina och gedigna utbud av vegetariska matplatser hör också Hagabions Kafé och Bar Kino som inte bara är ett väldigt trendigt uteställe utan också bjuder på fantastiska maträtter och en gedigen kulturhistoria. I deras utbud kan man avnjuta mindre och större rätter som består av noggrant utvalda råvaror samtidigt som man kan begrunda ställets second hand inredning och mysiga atmosfär. Det är helt enkelt inte så konstigt att Göteborgs kulturelit gärna samlas här. Denna trendiga hållplats har allting som man önskar. God mat, en trevlig omgivning och ständiga pågående event.