Vegetariska restauranger i Helsingborg

Helsingborg är med sina nästan 110.000 invånare den nionde största staden i Sverige. Staden som även är en av nordens äldsta ligger som en pärla vid det trånga sundet mellan Sverige och Danska Helsingör. I Helsingborg finns ett stort utbud av restauranger och är en av de städer som har flest krogar per invånare i Sverige. Begreppet vegetarian myntades för första gången i mitten av 1800- talet av den första  föreningen för vegetarianer i England. Sedan dess har mycket hänt och nu mer finns vegetariska alternativ att få på nästan alla restauranger överallt.

Restaurangen Ginger Hälsobar  mitt i centrala Helsingborg är en färgsprakande och uppskattad pärla. Här hittar de en stor färgrik och välsmakande vegetarisk buffe och har även massvis med olika alternativ för gluten intoleranta och olika allergiker. Ett stort plus är att stället även är bra rullstols anpassat så alla kan njuta av den goda och fräscha maten.

Asiatiska köket har stora variabler som till exempel det Thailändska köket där man nästan alltid kan välja vegetariskt alternativ på de flesta rätterna. Thai Restaurangen Namjai Thai Har löst det på ett fint sätt där du alltid kan välja vegetariskt som alternativ. I stället för kött av olika slag kan du helt enkelt få med extra mycket grönsaker till din härliga maträtt. Restaurangen har låga priser och har även en lunchbuffe alla vardagar utom tisdagar då det är stängt samt en helgbuffe lördagar och söndagar.

Bra alternativ till kött

vegetarisk mat

Då allt fler människor anser att köttproduceringen måste ner så blir vegetariska maten allt mer populär. Utöver de traditionella alternativ som sallader så har mängder av nya och goda rätter tillkommit. Sushi har blivit allt mer populärt där finner man många vegetariska alternativ man finner många trevliga sushi restauranger i Helsingborg. Chay som öppnar inom kort är en helt vegetarisk lunch restaurang som ska servera endast vegetariska rätter som dagens maträtt. Det ska satsas på enbart vegetariska rätter från Asiens alla hörn och som så många andra även ekologiska fräscha råvaror så långt det är möjligt. Mezo är en restaurang med mat från Orienten där massor av vegetariska alternativ finns som alla små mezerätter som är gjort av olika bönor örter och olja samt härligt nybakat bröd.

I staden finns även en helt vegansk foodtruck som står på lite olika platser olika dagar. Företaget heter I vegan och säljer olika vegetariska rätter de har även burgare och kebabtallrikar allt helt och hållet vegetariskt. Maten håller hög standard och priserna är riktigt bra helt enkelt ett roligt och bra alternativ.

Vegeriet är en helt vegetarisk restaurang som har funnits ända sedan 1989 och erbjuder både lunch och fika. I samma lokal har de även öppnat en vegetarisk butik med namnet sju bönor där finner man allt man kan önska och mer därtill inom det vegetariska utbudet. Restaurangen har även catering där företag och privatpersoner kan få en härlig vegetarisk njutning hemkörd eller till festlokalen.

Den vegetariska trenden vi ser idag ser ut att hålla i sig och även utvecklas ännu mer då i stort sett alla restauranger har vegetariska alternativ och fler rena vegetariska restauranger ploppar hela tiden upp runt om i staden.